Mérgező termékek VIII.

Címkék: sampon mérgek

2011.08.04. 08:46

Pár napja, a szokásos edzős napomat tartottam az oxigénben. Fizetek, megkapom a karkötőt és a türcsiket, látom hogy egy sampont is kapok. Kérdezem, mi ez? Mondja a csaj, hogy ajándék. Tök jó, de már a dove feliratból láttam, hogy sok jóra nem számíthatok. És íme, Dove repair therapy sampon, az unilever kotyvasztott mérge.

Cetearyl Alcohol - Stabilizátor, állagszabályzó. Szintetikus anyag. Esetenként allergiakiváltó. Nikkelnyomok lehetnek benne.

Dimethicone - Szintetikusan előállított, simító és impregnáló hatású szilikon olaj, nem engedik a bőrt lélegezni, súlyosbíthatják az izzadság, vagy más anyagok által kiváltott irritációt.

Behentrimonium Chlorid - mérgező hatású tartósítószer. 0.1%-nál nagyobb koncentrációban tilos a használata.

Parfum - szintetikus kőszénkátrányból készült illatanyag allergén anyag

Dipropylene Glycol - Oldószer, nedvességmegkötő fertőtlenítő hatással. Elsősorban tisztítószerekben és nem olyan ápoló szerekben kellene alkalmazni, amik tartósan és hosszan érintkeznek a bőrrel.

DMDM Hydantoin – veszélyes tartósítószer, bőrgyulladást okoz. Formaldehidet tartalmaz allergia és rákkeltő. 

Glycerin- kiszárítja a bőrt, bőrizgató 

PEG-150 - Sűrítőként funkcionál, oldószer, emulgáló és felületaktív anyag. Felszívódást javító: bőrirritáló. 1,4-dioxane és etilén-oxid szennyeződést tartalmazhat, melyeket a mellrákkal hoznak összefüggésbe.  

Disodium EDTA - Szintetikus anyag, allergiát okozhat. Rövid távú használata nem veszélyes, viszont nehezen bomlik le, ezáltal megterheli a környezetet. Tartósítószerként nem engedélyezett!

Cetrimonium Chloride - Funkció: tartósító, hajkondicionáló nagyobb koncentrációban

Megjegyzés: szintetikus anyag, állatkísérletekben bőr- és nyálkahártya irritáló, mint tartósító nem engedélyezett, ezért többnyire mint nedvesítő vagy lágyító szerepel.

Phenoxyethanol - Kémiai tartósítószer. Enyhén allergén anyag lehet. Szintetikus anyag, megengedett koncentráció 1%, esetenként allergén lehet, mint tartósító, 1 %-nál nagyobb koncentrációban nem engedélyezett, ezért főleg, mint nedvesítő, lágyító szerepel.

Benzyl Salicylate - Fixálóként és tartósítóként alkalmazzák, bőrkiütéseket okozhat, ha napfénynek kitett felületen használják.

Butylphenyl Methylpropional - mesterséges illatanyag erős bőrirritáló, befolyásolta a központi idegrendszer működését, álmosságot és légzési nehézségeket okoz. 

Citronellol - Szintetikus illatosító. Növényvédőszerként is használják. Komoly bőrirritáló. 

Hexyl Cinnamal – mesterséges illatanyag  

Hydroxycitronellal: Szintetikus illatosító. Kontakt allergén, bőr- szem és tűdőirritáló. 

C.I. 15 985 - Funkció: narancs festék. Ritkán allergén.

C.I. 19 140 - Funkció: sárga hajfesték. Szintetikus anyag, erős allergén. Fenil-hidrazint ad le. Egészségkárosodás lehetséges.

Ez is egy rakás sz.. akarom mondani méreg. Kuka...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asajateletem.blog.hu/api/trackback/id/tr653123506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása