CHF

Címkék: bank bankok chf bankárok

2011.06.24. 23:20

Kinek jó ez? Ez a svájci frank már-már ámokfutása. Jelen pillanatban is csúcsokat dönt meg az árfolyamával. A svájciak is tiltakoznak, ez nekik sem jó. A versenyképességük nagy mértékben csökken, sőt akár több mint 100000 svájci munkanélkülit fog eredményezni az erős valutájuk. 
De mégis kinek jó ez? Hát a profithajhász bankoknak és bankároknak. Ezeknek semmi sem szent, a törvények felett vannak sajnos. Náluk van a nagy (virtuális) pénz. Most épp a CHF van soron. Nem engedik esni, mesterségesen magasan tartják. Már mindenki arról beszél, hogy CHF-be kell tenni a pénzt mert az a biztos, és mit csinál a kisember, jó drágán vesz frankot. És kitől? Hát azoktól akik felpumpálták az árfolyamot. A szemetek így szabadulnak meg apránként a frankjaiktól. Hasonló a helyzet mint 2000-ben a dotcom lufinál. Ez a lufi is már elég feszes, kérdés az, hogy mikor pukkan ki. Hamarosan visszatér a normális árfolyamához. Ami forintban annyit jelent hogy 160-180ft lesz egy CHF.
Már a svájci központi bank jelezte, ha kell erővel gyengítik a saját valutájukat. Hihetetlen, a manipulátorok ellen manipulálással, ezért nem kedvelem a forexet, bármit meg lehet tenni büntetlenül. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asajateletem.blog.hu/api/trackback/id/tr593009586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása