Mérgező termékek V.

Címkék: mosószer henkel mérgek

2011.06.25. 22:46

Egyszerűen nem tudom abba hagyni, mostanában mindent átnézek, kielemzek. Nekem ez egy kihívás, szeretem csinálni, viszont másokat az őrületbe kergetek vele. Hamarosan költözök és nem akarok méreganyagokat használni se látni. Íme az újabb jelölt, Henkel Biopon folyékony mosószer. Na nézzük.

Butylphenyl Methylpropional - mesterséges illatanyag erős bőrirritáló, befolyásolta a központi idegrendszer működését, álmosságot és légzési nehézségeket okoz.
Coumarin - Feltételezhetően rákot okoz. Az USA-ban élelmiszerekben betiltva.
Methylisothiazolinone - irritáló hatású kémiai tartósítószer. Fehérjekárosító, erős allergén, mutagén.
Octylisothiazolinon – tartósítószer
Tetramethylolglycoluril – tartósítószer

Elég érdekes, hogy a flakon oldalán azt írták rá "minőség és felelősségvállalás". Nálam a minőség egyenlő a méregmentessel. A felelősségvállalás meg az, hogy nem mérgezek meg másokat a termékemmel. Sajnos ez is csak egy profitorientált multi.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asajateletem.blog.hu/api/trackback/id/tr963014818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása